Velkommen

 

 

Så der er god grund til at videreføre denne racekat, og der er god grund til at have stamtavler.

 

Sjovt nok er der stadigvæk skrøner om, at racekatte er skøre og indavlede. Men det er jo lige præcis dét man undgår med stamtavler. Med videreførelse af racekatte sikrer man de ensartede gode og sunde træk hos racen, for Hellig Birma´en er det de blå øjne, den buskede hale, de hvide handsker og ikke mindst deres omgængelige og rolige temperament samt lille grad af sygdom. Ved brug af stamtavler kan man se 4 generationer tilbage på både faderens og moderens side – og kan således undgå indavl.

 

Hellig Birma´en er en social kat, som man ikke skal lade være alene hjemme mange timer hver dag. Hvis man er længe væk fra sit hjem hver dag, skal man anskaffe sig en kat til, så den har selskab. Til gengæld får man så meget igen, og de vil knytte sig til alle familiens medlemmer.

 

 

Velkommen

 

Vi har et lille stueopdræt af katteracen Hellig Birma, som hos os er en del af familien.

 

Under vores registrerede stamnavn Miss Admiraal i Felis Danica og som medlem af DARAK, lægger vi vægt på at videreføre de bedste gener fra racen. Smukke katte med blå øjne og silkeblød pels og med et fantastisk mildt temperament, som gør at de nemt tilpasser sig.

 

Tidligere havde vi huskatte, og vi var heldige at have to vidunderlige hvide hunkatte, Miss Malou og Missi, som var dygtige til at begå sig udenfor om dagen og så kom de ind om aftenen, når vi kom fra arbejde. Da de desværre døde efter henholdsvis 16 og 18 år, besluttede vi os for at anskaffe os Hellig Birma´en, som vi faldt for pga. dens smukke ydre og milde sind.

 

De charmerede os med det samme, og vi var overraskede over denne imødekommende og rolige katterace, som overhovedet ikke var sky overfor fremmede. Hvis vi skal væk en weekend eller længere, har de intet imod at komme på besøg hos mormor; det kunne vi aldrig have gjort med vores huskatte.

 

 

 

Far Mickey

Datter Shooty

Mor Mini